Het plezier van elektrisch rijden

Het plezier van elektrisch rijden

CUPRA ELECTRIC

100% RIJPLEZIER. 0 UITSTOOT.

Elektrisch rijden, dat is rijden naar een betere toekomst. Een keuze van het verstand. Bij CUPRA hebben we het liever over een impuls. Een kracht die in ons brandt. Gedreven door emoties.

Wat kiezen: elektrisch of hybride rijden?

Een 100% elektrische auto, zoals de CUPRA Born, heeft geen versnellingsbak of verbrandingsmotor, in tegenstelling tot een hybride. De elektromotor maakt minder en ook een ander geluid dan een verbrandingsmotor. De CUPRA Born is uitgerust met een accupakket dat het zwaartepunt verlaagt en de wegligging verbetert. Een e-HYBRID-combinatie biedt dan weer een hoger vermogen en een lager brandstofverbruik.

CUPRA ELECTRIC

Weg van elektriciteit

Elektrisch rijden? U gaat er weg van zijn.
Uw rijervaring verandert radicaal, want u glijdt extreem comfortabel en in complete stilte door het verkeer.
Bij de minste aanraking van het gaspedaal reageert de motor onmiddellijk. Accelereren is adembenemend én gebeurt met compleet respect voor de natuur, want u stoot geen vervuilende uitlaatgassen uit.
Uw rijplezier is ongeëvenaard, omdat de hoge autonomie van elektrische CUPRA’s perfect past bij een dagelijks gebruik. In perfecte harmonie met uw levensstijl.

CUPRA Born

Elektrisch rijden: een ‘stroom’ aan voordelen

De afwezigheid van uitlaatgassen is niet het enige voordeel van elektrisch rijden. CUPRA identificeerde nog meer pro’s, die soms wat minder bekend zijn:

Onverwacht rijplezier: omdat de batterijen in de vloerplaat van de auto zijn verwerkt, ontstaat er extra binnenruimte. U gaat dus heel comfortabel en in absolute stilte de weg op. En bij de minste aanraking van het gaspedaal, geniet u van de typische CUPRA-spirit, met een vermogen en koppel die altijd beschikbaar zijn.

Aantrekkelijke fiscaliteit: als beloning voor uw ecologische keuze profiteert u van een fiscale aftrek van 100%, een lager Voordeel Alle Aard en bijzonder lage gebruikskosten, dankzij beperkte onderhoudskosten en een hoge restwaarde.

CUPRA Born 204pk

Uw wagen opladen in een vingerknip 

U hebt maar drie stappen nodig om uw auto volledig op te laden: sluit de laadkabel aan, steek het andere uiteinde in het laadstation, scan uw persoonlijke laadpas en klaar!
Zodra de batterij vol is, scant u uw kaart opnieuw om de kabel te verwijderen. Met die kaart krijgt u trouwens ook permanent laadcontroles aangeboden.
En voor de perfecte combinatie is er niets beters dan EDI "Electric by D'Ieteren”.
EDI biedt u een compleet ecosysteem oplaadoplossingen aan, aangepast aan elektrische en plug-in hybride voertuigen.

Rijbereik wat is dat ?

Rijbereik is de afstand die een elektrische wagen kan afleggen met een volledig opgeladen batterij.
Hoe ver u kunt rijden hangt af van verschillende zaken, zoals de buitentemperatuur, de snelheid waarmee u rijdt en hoe zwaar uw wagen geladen is. Deze factoren hebt u soms wel en soms niet in de hand. U kunt ze dus wel of niet beïnvloeden.
Hier volgen een paar tips om zuiniger elektrisch te rijden.
We raden u bijvoorbeeld aan om uw CUPRA in vrijloop te zetten, in Eco-modus te rijden, de CUPRA Connect-app te gebruiken om uw auto voor te verwarmen terwijl hij wordt opgeladen, de bandenspanning te controleren, en om geen onnodige spullen te laden, zodat hij zo licht mogelijk blijft.

De mythes van de elektrische wagen

Er zijn veel mythes die het imago van elektrische auto's bezoedelen, maar CUPRA helpt ze één voor één de wereld uit.
Vandaag kunnen elektrische auto’s net zo goedkoop zijn als een gelijkwaardig model met verbrandingsmotor.
Het netwerk van oplaadstations groeit elke dag en de oplaadtijd wordt alsmaar korter.
In 30 minuten tijd kan de batterij nu tot 80% worden opgeladen.
En ook het veiligheidsaspect is sterker dan ooit, met speciale voorzieningen om het risico op brand en elektrische schokken te voorkomen.
En er is tot slot niets mooier dan u te kunnen melden dat de ecologische voetafdruk van elektrische wagens nu de laagste is van alle motorisaties.

Is elektrisch rijden saai?

De kracht en race-ervaring van CUPRA zullen u snel op andere gedachten brengen! Op zoek naar sensatie achter het stuur?
‘Electrifying performance’, zo noemen we dat. Van 0 tot 100 km/u in 7 seconden, met een sportieve weglegging, dankzij het sportonderstel.
Elektrisch rijden geeft u al snel een flinke adrenalineboost.
Saai, zegt u? Racen zit in ons DNA en dat voelt u in al onze modellen, of ze nu 100% elektrisch zijn of niet!